Miten pääsen Yhdysvaltoihin turistiviisumilla?

Category: USA viisumit | 0
Miten pääsen Yhdysvaltoihin turistina

Jos olet minkä tahansa ulkomaalaisen maan kansalainen ja haluat päästä Yhdysvaltoihin, sinun on ensin tehtävä viisumihakemus verkossa. Vierailijaviisumit voidaan jakaa kahteen luokkaan:

  • B-1, jos vierailunne on liikematkustustarkoituksessa
  • B-2, jos haluatte vierailla Yhdysvalloissa matkailijana.

B-2-vierailuviisumilla voit tehdä mitä tahansa seuraavista:

  • Lähde lomalle Yhdysvaltoihin
  • Osallistu matkailuun liittyviin aktiviteetteihin
  • Vieraile perheen tai ystävien luona
  • Mene lääketieteelliseen hoitoon
  • osallistua amatöörinä urheilu-, musiikki- tai vastaaviin tapahtumiin tai kilpailuihin edellyttäen, että et saa mitään korvausta.
  • Osallistu palvelu-, sosiaali- tai veljesjärjestöjen järjestämiin sosiaalisiin tapahtumiin.
  • Ilmoittaudu lyhyelle opintokurssille, joka on tarkoitettu vain virkistystarkoituksiin, esim. 2-päiväiselle valokuvauskurssille.

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja, jos sinulla on B-2-vierailuviisumi.

  • Opiskelu kohti tutkintoa tai tutkintotodistusta
  • Työskentely
  • Suoritus, josta maksetaan tai joka tapahtuu maksavan yleisön edessä.
  • Yhdysvaltoihin saapuminen, jos olet lentokoneen tai aluksen miehistön jäsen.
  • Työskentely radiossa, ulkomaisessa lehdistössä, painetussa journalismissa, elokuvissa tai tiedotusvälineissä.
  • Asuminen Yhdysvalloissa pysyvästi
  • Syntymäturismi eli matkustaminen Yhdysvaltoihin ensisijaisesti synnyttämään, jotta lapsi saisi Yhdysvaltojen kansalaisuuden.

Miten Yhdysvaltojen viisumia haetaan?

Viisumihakemusprosessiin kuuluu useita eri vaiheita, ja niiden suorittamisjärjestys ja -tapa voi vaihdella Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista toiseen. Lisätietoja saat paikallisen konsulaatin tai suurlähetystön verkkosivuilta.

Online-viisumihakemus

Lomake DS-160: Hakemus ei-maahanmuuttajan viisumia varten. Sinun on täytettävä viisumihakemus verkossa, tulostettava vahvistussivu ja otettava se mukaasi henkilökohtaiseen haastatteluun.

Kuva: Kun olet täyttämässä lomaketta DS-160, sinun on ladattava itsestäsi oikeassa muodossa oleva valokuva.

Aikatauluta henkilökohtainen haastattelu

Lukuun ottamatta tiettyjä poikkeuksia (ks. jäljempänä), sinun on osallistuttava henkilökohtaiseen haastatteluun osana viisumihakemustasi.

  • Jos olet 13-vuotias tai nuorempi, haastattelua ei yleensä vaadita.
  • Jos olet 14-79-vuotias, sinun on käytävä haastattelussa.
  • Jos olet 80-vuotias tai vanhempi, haastattelua ei yleensä tarvita.

Ota huomioon, että viisumihaastattelua varten sinun on varattava aika Yhdysvaltojen konsulaattiin tai suurlähetystöön asuinmaassasi. Jos teet sen toisessa konsulaatissa tai suurlähetystössä, viisumin saaminen voi olla vaikeampaa.

Henkilökohtaisten haastattelujen odotusaika voi vaihdella huomattavasti eri paikkakunnilla, ja se voi riippua myös viisumiluokasta tai vuodenajasta. Sinun on siis haettava B-2viisumia mahdollisimman pian.

Seuraavassa on joitakin tyypillisiä odotusaikoja kalenteripäivinä (joulukuu 2022):

  • Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta: 81
  • Pariisi, Ranska: 130
  • Rio de Janeiro, Brasilia: 428
  • Johannesburg, Etelä-Afrikka: 7
  • Bangkok, Thaimaa: 3

Jos haluat tietää tämänhetkisen keskimääräisen odotusajan paikallisessa konsulaatissa tai suurlähetystössä, soita sinne.

Valmistaudu henkilökohtaiseen haastatteluun maksamalla tarvittavat maksut.

Jos sinun on maksettava viisumihakemusmaksu ennen määräaikaa, paras vaihtoehto on maksaa se mahdollisimman pian. Kun B-2-viisumi on hyväksytty, sinun on kansalaisuudestasi riippuen ehkä maksettava lisäksi viisumin myöntämismaksu. Lisätietoja maksuista saat asuinmaasi Yhdysvaltain konsulaatin tai suurlähetystön verkkosivuilta.

Varmista, että sinulla on kaikki vaaditut asiakirjat

Varmista ennen viisumihaastatteluun menoa, että sinulla on seuraavat asiakirjat valmiina:

  1. Passi: Passisi on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta, kun palaat Yhdysvaltoihin, ellei maasi ole vapautettu tästä vaatimuksesta. Jokaisen kanssasi matkustavan henkilön, myös perheenjäsenten, on tehtävä oma hakemuksensa.
  2. DS-160-vahvistussivu: Lomake, jonka tulostit täytettyäsi sähköisen viisumihakemuksen.
  3. Kuitti DS-160-maksun maksamisesta: se todistaa, että olet maksanut hakemusmaksun.
  4. Valokuva: Jos yritit ladata valokuvasi sähköisen hakemuksen yhteydessä, mutta se ei onnistunut, sinun on tuotava haastatteluun tulostettu valokuva vaaditussa muodossa.

Voidaanko minulta pyytää lisäasiakirjoja?

On erittäin tärkeää, että tutustut myös sen Yhdysvaltain konsulaatin tai suurlähetystön paikallisiin verkkosivuihin, jossa aiot hakea lupaa. Ne saattavat vaatia lisäasiakirjoja sen määrittämiseksi, oletko oikeutettu vai et.

Esimerkkejä voisivat olla:

  • Matkasi syy
  • Todiste aikomuksestasi poistua Yhdysvalloista matkasi päätyttyä.
  • todiste siitä, että sinulla on riittävästi varoja maksaa kaikki vierailustasi aiheutuvat kulut.

Todisteet perhesiteistä ja/tai työpaikasta asuinmaassasi voivat riittää osoittamaan vierailusi syyn ja aikomuksesi palata kotimaahasi vierailun päätyttyä. Jos et pysty kattamaan matkan kustannuksia, sinua voidaan pyytää esittämään todiste siitä, että joku muu henkilö ottaa vastuun kaikista tai osasta matkasta aiheutuvista kustannuksista.

Viisuminhakijan on täytettävä kelpoisuusvaatimukset perhesiteidensa ja kotimaassaan asumisensa perusteella eikä Yhdysvalloissa olevien perheenjäsenten tai ystävien vakuutusten perusteella. Turistiviisumia haettaessa ei tarvitse esittää tukitodistusta tai kutsukirjettä. Jos kuitenkin päätät tuoda tällaisen asiakirjan hakemuksesi tueksi, ota huomioon, että sitä ei oteta huomioon, kun päätetään, oletko oikeutettu viisumiin vai et.

Osallistuminen henkilökohtaiseen viisumihaastatteluun

Konsulivirkailija haastattelee sinua selvittääkseen, täytätkö kaikki vaatimukset Yhdysvaltain vierailijaviisumin saamiseksi. Sinun on todistettava hänelle, että täytät kyseistä viisumityyppiä koskevat Yhdysvaltojen lakisääteiset vaatimukset.

Hakemusprosessin aikana he ottavat digitaaliset sormenjäljet. Tämä tapahtuu yleensä osana henkilökohtaista haastattelua, mutta se voi olla erilainen sinun paikkakunnallasi.

Haastattelun jälkeen konsuliedustusto saattaa päättää, että hakemuksen on läpäistävä muita hallinnollisia prosesseja. Tällöin konsulivirkailija selittää sinulle, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun viisumihakemukseni on hyväksytty?

Kun viisumi on hyväksytty, sinun on kansalaisuudestasi riippuen ehkä maksettava niin sanottu viisumin myöntämismaksu ja järjestettävä passin (ja viisumin) palauttaminen sinulle.

Mitä tapahtuu, kun saavun Yhdysvaltoihin?

Viisumin avulla ulkomaalaiset matkustajat voivat matkustaa Yhdysvaltojen maahantulosatamaan (yleensä lentokentälle) ja pyytää lupaa päästä maahan. Se ei kuitenkaan anna viisumin haltijalle automaattista oikeutta päästä Yhdysvaltoihin.

DHS:n (Department of Homeland Security) ja CBP:n (Customs and Border Protection) virkamiehillä maahantulosatamassa on tarvittavat valtuudet sallia tai evätä pääsy Yhdysvaltoihin. Jos saat vihreää valoa maahantuloon, CBP:n virkamies antaa sinulle joko paperisen saapumis- ja poistumistodistuksen (lomake I-94) tai passisi maahantuloleiman.

Mitä tapahtuu, jos en poistu Yhdysvalloista viisumini voimassaolon päättyessä?

Jos et poistu Yhdysvalloista ennen viisumin voimassaolon päättymistä, sinusta tulee niin sanottu ”out of status”. Maahanmuutto- ja kansalaisuuslain (§ 222(g)) mukaan sellaisten vierailijoiden viisumit, joiden asema on muuttunut, mitätöityvät automaattisesti. Jos sinulla on ollut monikertaviisumi, myös se mitätöidään, etkä voi käyttää sitä enää tulevaisuudessa päästääksesi Yhdysvaltoihin.

Jos et poistu Yhdysvalloista ennen viisumin voimassaolon päättymistä, et ehkä voi saada viisumia tulevaisuudessa.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos asemani muuttuu?

Jos suunnitelmissasi tapahtuu odottamaton muutos Yhdysvalloissa vieraillessasi, esimerkiksi jos menet naimisiin Yhdysvaltojen kansalaisen kanssa tai saat työtarjouksen, voit pyytää USCIS:ää (United States Citizenship and Immigration Services) muuttamaan asemasi ei-maahanmuuttajan asemasta toiseen luokkaan.

Sinä aikana, kun olet Yhdysvalloissa, sinun ei tarvitse hakea toista viisumia saadaksesi muuttaa asemasi. Kun olet poistunut maasta, sinun on kuitenkin haettava kokonaan uusi viisumi Yhdysvaltojen konsulaatista tai suurlähetystöstä.

Muita tärkeitä tietoja

B-1-vierailuviisumilla Yhdysvalloissa vierailevat henkilöt eivät saa ottaa vastaan mitään työtä tai työtä maassa. Työviisumin saaminen ei ole mitenkään taattua. Ennen kuin sinulle on myönnetty viisumi, sinun ei siis pitäisi ostaa lippuja tai tehdä lopullisia järjestelyjä.

Vaikka passisi olisi vanhentunut, Yhdysvaltain viisumi pysyy voimassa, jos se on edelleen voimassa. Ellei viisumia peruuteta tai peruuteta, se on voimassa sen voimassaolon päättymispäivään saakka. Jos passisi on siis vanhentunut, mutta siinä on voimassa oleva viisumi, viisumia ei saa poistaa vanhentuneesta passista. Hae mieluummin uusi passi ja käytä sitä yhdessä vanhentuneessa passissa olevan viisumin kanssa Yhdysvaltoihin matkustamiseen.