Floridan vierailuihin liittyvät tuhkarokkotapaukset herättävät huolta valtakunnallisen nousun keskellä.

Category: Uutiset | 0
Floridan vierailuihin liittyvät tuhkarokkotapaukset herättävät huolta valtakunnallisen nousun keskellä.
Floridan vierailuihin liittyvät tuhkarokkotapaukset herättävät huolta valtakunnallisen nousun keskellä.

Liittovaltion ja osavaltioiden tutkijat ovat jäljittäneet viimeaikaiset tuhkarokkotapaukset useissa osavaltioissa Floridaan tehtyihin vierailuihin.

Nämä havainnot valaisevat varhaisia tartuntoja, jotka vaikuttavat erittäin tarttuvan viruksen leviämiseen.

Floridan terveysministeriön raporttien mukaan Indianasta ja Louisianasta, joissa tapauksia ilmeni aiemmin tänä vuonna, tulleet perheet ovat saattaneet risteytyä osavaltiossa.

Kirjeenvaihdon paljastuneet yhteydet ja oivallukset

Paikallisten tutkijoiden ja CDC:n (Centers for Disease Control and Prevention) väliset viestit viittaavat mahdolliseen yhteyteen Floridan ja muiden osavaltioiden tuhkarokkotapausten välillä.

Floridan terveysministeriön epidemiologi Megan Gumke ilmaisi olevansa kiinnostunut tutkimaan yhteyksiä eri alueiden tapausten välillä.

On kuitenkin edelleen epävarmaa, liittyvätkö nämä tapaukset Orlando Sentinelin aiemmin raportoimiin tapauksiin, joissa oli mukana aikuinen ja kolme lasta, joita hoidettiin paikallisissa päivystyspoliklinikoissa.

Floridan vastaus ja selvennykset

Floridan terveysministeriön apulaistiedottaja Grant Kemp varoitti, ettei tuhkarokkotapauksia pidä liittää pelkästään Floridaan, sillä myös muut osavaltiot ovat raportoineet tartunnoista.

Kemp selvensi, että Orlandon tapaukset eivät liittyneet tuhkarokkotapaukseen Browardin piirikunnan peruskoulussa aiemmin tänä vuonna.

Taudinpurkaus, johon liittyi yhdeksän raportoitua tapausta, alkoi 9-vuotiaasta lapsesta, jota ei ollut rokotettu uskonnollisen vapautuksen vuoksi.

Kansalliset huolenaiheet ja suositukset

Tuhkarokkotapausten lisääntyessä terveysviranomaiset kehottavat rokottamattomia henkilöitä hankkimaan rokotuksen ennen ulkomaanmatkoja suojautuakseen virukselta.

Yhdysvalloissa tuhkarokkotapausten määrä on lisääntynyt huolestuttavasti vuoden 2024 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana verrattuna koko vuoteen 2023.

CDC raportoi tapauksista useissa osavaltioissa, kuten Arizonassa, Kaliforniassa, Georgiassa, Illinoisissa, Marylandissa, Michiganissa, Minnesotassa, Missourissa, New Jerseyssä, New Yorkissa, Pennsylvaniassa, Virginiassa ja Washingtonissa.

Matkailuun liittyvät infektiot

CDC:n mukaan maaliskuun 18. päivään mennessä 93 prosenttia tänä vuonna ilmoitetuista tuhkarokkotartunnoista on liittynyt Yhdysvaltojen ulkopuolelle matkustamiseen.

CDC kehotti rokottamattomia matkustajia hankkimaan rokotuksen vähintään kuusi viikkoa ennen matkaa iästä riippumatta.

Tuhkarokkotapausten lisääntyminen korostaa terveysvarotoimien tärkeyttä matkustajille, erityisesti niille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman (VWP ) ja ESTA-luvan kautta.

Epidemioiden jatkuessa matkustajien on asetettava rokotukset etusijalle ja noudatettava CDC:n suosituksia, jotka ovat linjassa ESTA:n turvallisuus- ja kelpoisuusvaatimusten kanssa.

Rokotusvaatimusten sisällyttäminen ESTA-menettelyyn parantaa kansanterveystoimenpiteitä ja vähentää tuhkarokon kaltaisten tuontitautien riskiä.

Matkailijoiden tulisi pysyä ajan tasalla ja asettaa terveytensä etusijalle, kun he suunnittelevat vierailuja Yhdysvaltoihin.

Suositukset ja rokotusten kiireellisyys

CDC korostaa tuhkarokkorokotuksen merkitystä ja suosittelee sitä kaikille 12 kuukauden ikäisille ja sitä vanhemmille.

Tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokotetta (MMR-rokote), jota on käytetty laajalti vuosikymmeniä, pidetään turvallisena ja tehokkaana tuhkarokon ehkäisyssä.

Terveydenhuollon virkamiehet kehottavat ihmisiä ottamaan pandemian aikana unohtuneet rutiinirokotukset ja korostavat, että rokotusmäärät on pidettävä korkealla tasolla laajojen taudinpurkausten estämiseksi.

Lisäarviointi ja varotoimet

Terveysviranomaiset korostavat, että pandemian aikana laiminlyödyt rokotukset on saatava kiinni, jotta laajamittaiset taudinpurkaukset voidaan estää.

Vaikka joillakin alueilla rokotusaste on alhainen, useimmissa yhdysvaltalaisissa yhteisöissä on riittävä immuniteetti, jotta tuhkarokko ei pääse leviämään laajalle.