ESTA FAQ

ESTA ja viisumi

Onko ESTA sama kuin viisumi?

Ei, ESTA-lupa ei ole viisumi. ESTA-viisumi eroaa viisumista monilta osin. Esimerkiksi sähköinen matkustuslupajärjestelmä (ESTA) antaa henkilöille mahdollisuuden matkustaa Yhdysvaltoihin ilman, että he tarvitsevat perinteistä ei-maahanmuuttajan viisumia. Henkilöiden, joilla on voimassa oleva viisumi, ei kuitenkaan tarvitse hakea ESTA-lupaa, koska viisumi palvelee sitä tarkoitusta, johon se on myönnetty. Tämä tarkoittaa sitä, että ESTA-lupa ei ole oikeudellisesti riittävä viisumi Yhdysvaltoihin. Matkustajat tarvitsevat viisumin silloin, kun Yhdysvaltojen laki niin vaatii.

Milloin minun pitäisi hankkia viisumi Yhdysvaltoihin matkustamista varten?

Yhdysvaltoihin matkustaminen edellyttää viisumia;

 • Jos matkustat muussa tarkoituksessa kuin liike- tai lyhytaikaisia vierailuja varten.
 • Jos matkasi on tarkoitus kestää yli 90 päivää.
 • Jos aiot matkustaa Yhdysvaltoihin muun kuin allekirjoittajalentoyhtiön kautta. Tämä tarkoittaa lentoliikenteen harjoittajaa, joka käyttää lentoasemaa, jonka kanssa se ei ole allekirjoittajavaltio.
 • Jos tiedät, että tapaukseesi sovelletaan maahanmuutto- ja kansalaisuuslain 212 a §:ssä säädettyjä oikeudenkäyntiväitteitä. Tässä tapauksessa sinun on haettava ei-maahanmuuttajaviisumia Yhdysvaltoihin matkustamista varten.

Missä tilanteissa minun pitäisi hakea viisumia ESTA-luvan sijasta?

 • Jos matkustat Yhdysvaltoihin sellaisen lentoyhtiön kautta, joka ei ole VWP:n allekirjoittajajäsenvaltio
 • Jos aiot jatkaa oleskeluasi yli 90 päivän ajan.
 • Sinun on haettava ei-maahanmuuttajaviisumia ennen Yhdysvaltoihin matkustamista, jos uskot, että sinua koskee jokin maahanmuutto- ja kansalaisuuslain 212(a) §:n mukainen peruste, jonka perusteella sinua ei voida hyväksyä.
 • Jos vierailusi Yhdysvalloissa ei ole liikematka tai lyhytaikainen matkailu.

Kenen on haettava ESTA-lupaa?

ESTA-lupaa käytetään määrittämään, ovatko Yhdysvaltoihin matkustavat oikeutettuja viisumivapausohjelmaan (VWP). Tämä tarkoittaa, että henkilöillä, jotka matkustavat Yhdysvaltoihin meri- tai lentoteitse ja joilla ei ole viisumia, on oltava lupa päästä Yhdysvaltoihin ESTA-hakemuksen avulla. Tämä koskee myös muita kuin lipputuotteita käyttäviä pikkulapsia ja lapsia. Jokaisella matkustajalla on oikeus erilliseen ESTA-hakemukseen ja -maksuun. Myös kolmansilla osapuolilla on oikeus täyttää ESTA-hakemus VWP-matkustajan puolesta.


Viisumivapausohjelma

Mikä on viisumivapausohjelma (VWP)?

VWP on sisäisen turvallisuuden ministeriön hallinnoima ohjelma, jonka avulla tietyistä maista tulevat henkilöt voivat matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia. VWP-ohjelmaan kuuluvat matkustajat saavat tulla Yhdysvaltoihin huvin vuoksi, liikematkalle tai muuhun kuin työasioihin enintään 90 päivän ajaksi.

Mitä haittoja viisumivapausohjelmaan osallistumisesta on?

Vaikka VWP-ohjelmaan osallistujat hyötyvät monista eduista, on tärkeää ottaa huomioon ohjelmaa säätelevät ehdot, jotta voit punnita vaihtoehtojasi. Joitakin näistä tiloista ovat;

 • Jos sinulla on lupa matkustaa Yhdysvaltoihin VWP-ohjelman kautta, et ehkä voi jatkaa tai muuttaa ei-maahanmuuttajan asemaa.
 • Jos maahantulokelpoisuusehtojasi rikotaan, sinulla ei ole oikeutta hakea muutosta tai tarkistaa ESTA-hakemuksesi perusteella tehtyjä maastapoistamistoimia. Tämä ehto on poikkeus vain, jos hakemuksesi koskee turvapaikkaa.
 • Jos maahanpääsy Yhdysvaltoihin on hylätty, sinulla ei ole oikeutta hakea muutosta maahanpääsyäsi koskevaan päätökseen.

Mitkä maat osallistuvat viisumivapausohjelmaan?

Ainoastaan 41 osallistujamaasta tulevat henkilöt voivat hakea ESTA-lupaa viisumivapausohjelman kautta. Osallistujamaat ovat seuraavat;

Andorra, Australia, Itävalta, Belgia, Brunei, Chile, Kroatia, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Israel, Italia, Japani, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Monaco, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Norja, Puola, Portugali, Unkari, Maltan tasavalta, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Etelä-Korea, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Taiwan, Taiwan, Suomi, Tšekki, Unkari, Yhdistynyt kuningaskunta.

Onko minun haettava ESTA-lupaa, kun matkustan Yhdysvaltoihin VWP-ohjelman mukaisesti?

Viisumivapausohjelman turvallisuuden parantamiseksi sisäisen turvallisuuden ministeriö (DHS) sai tehtäväkseen ottaa käyttöön ESTA-järjestelmän. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun maahanmuutto- ja kansalaisuuslain (INA) 217 pykälää muutettiin vuonna 2007 annetulla 9/11-lain täytäntöönpanosuosituksilla. ESTA on periaatteessa kehittynyt turvatoimenpide, jonka avulla sisäisen turvallisuuden ministeriö voi tarkistaa VWP-ohjelman mukaisesti Yhdysvaltoihin matkustavien henkilöiden kelpoisuuden. ESTA:n avulla sisäisen turvallisuuden ministeriö voi poistaa kaikki ohjelman aiheuttamat mahdolliset uhat lainvalvonnalle tai matkustusturvallisuudelle.


ESTA-luvan käyttäminen

Kuinka kauan ESTA-lupa on voimassa?

ESTA-lupa on voimassa kaksi vuotta luvan myöntämispäivästä tai passisi voimassaolon päättymispäivään asti, jos ESTA-lupa mitätöityy, sen mukaan kumpi ensin tulee. Kun olet täyttänyt ESTA-hakemuksen, ESTA-lupasi hyväksymispäivä näkyy Hyväksytty lupa -näytössä. Jos ESTA-lupa kuitenkin peruutetaan, sen voimassaolo päättyy.

On tärkeää, että hankit tulosteen ESTA-lupakirjastasi sen jälkeen, kun olet saanut hyväksynnän. Vaikka sitä ei vaadita Yhdysvaltoihin saavuttaessa, se on välttämätön rekisteritarkoituksiin. Yhdysvaltain maahanmuuttoviranomaisilla on oma sähköinen kopionsa, jolla he voivat tarkistaa maahantulolupasi.

Huomaa, että ESTA-lupasi soveltuu käytettäväksi useilla matkoilla kahden vuoden voimassaoloaikana. Tämä tarkoittaa, että ESTA-lupaa ei tarvitse hakea uudelleen tämän ajanjakson aikana. Jos ESTA-lupasi voimassaolo päättyy Yhdysvalloissa ollessasi, sinulla on edelleen mahdollisuus matkustaa takaisin kotimaahasi, sillä sen voimassaolon päättyminen ei vaikuta lähtöösi. On kuitenkin tärkeää tietää, että vaikka ESTA-lupasi on voimassa kaksi vuotta, se ei anna matkustajille mahdollisuutta oleskella Yhdysvalloissa niin kauan. VWP-ohjelman vaatimusten mukainen oleskelusi Yhdysvalloissa kestää enintään 90 päivää. Jos aiot viipyä yli 90 päivää, sinun kannattaa harkita viisumin hankkimista konsulaatista tai Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Huomaa myös, että passisi tietojen, kuten kansalaisuusmaan, sukupuolen tai nimen, muuttuminen johtaa nykyisen ESTA-lupasi mitätöimiseen. Tämä tarkoittaa, että sinun on haettava uutta ESTA-lupaa, joka on maksullinen. Vaikka sisäisen turvallisuuden ministeriö ei tarvitse kopiota ESTA-lupahakemuksestasi, on tärkeää säilyttää kopio hakemuksestasi kirjanpitoa varten.

Takaako ESTA-lupa maahantulon Yhdysvaltoihin?

ESTA-hakemuksen hyväksyminen ei takaa maahantuloasi Yhdysvaltoihin. Hakemus vahvistaa ainoastaan oikeutesi matkustaa Yhdysvaltoihin VWP-ohjelman kautta. Tulli- ja rajavartioviranomaiset tarkastavat VWP-ohjelmaan kuuluvat matkustajat Yhdysvaltoihin saapuessaan. Tarkastuksessa tarkastetaan asiakirjasi sen selvittämiseksi, voidaanko sinut päästää Yhdysvaltoihin VWP-ohjelman nojalla tiettyjen matkustuslakien perusteella. Kansainvälisten lentojen kautta matkustavien henkilöiden on myös läpäistävä tavanomaiset tulli- ja maahanmuuttomenettelyt.

Onko ESTA-hakemus tarpeen, kun matkustan Yhdysvaltojen kautta matkalla toiseen maahan?

Kun matkustat kolmanteen maahan, joka ei ole Yhdysvallat, sinua pidetään kauttakulkumatkustajana. Tällaisissa tapauksissa sinun on haettava ESTA-lupaa, jos lähtömaasi on viisumivapausohjelmaan osallistuvien osapuolten luettelossa. ESTA-hakemuslomaketta täyttäessään henkilön, joka matkustaa Yhdysvaltojen kautta toiseen maahan, on ilmoitettava, että hän on kauttakulkumatkalla. Tähän ilmoitukseen on liitetty myös ilmoitus kohdemaasta.

Täytyykö minun täyttää lomake I-94W, jos minulla on jo ESTA-lupa?

Ennen sähköisen matkustuslupajärjestelmän käyttöönottoa tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) käytti I-94W-lomaketta seuratessaan muiden kuin Yhdysvaltojen kansalaisten liikkumista Yhdysvaltoihin ja sieltä pois. ESTA-järjestelmän käyttöönotto mahdollisti kuitenkin sen, että sisäisen turvallisuuden ministeriö pystyi poistamaan tarpeettoman paperityön, kuten I-94W-asiakirjan käytön, jotta VWP-ohjelman piiriin kuuluvat matkustajat voitiin päästää Yhdysvaltoihin. Henkilöt, jotka ovat jo saaneet ESTA-hyväksynnän, eivät saa nykyään I-94W-lähdöseteliä passiinsa.

Onko ESTA-luvan kanssa matkustamiseen vaadittava passi?

Kyllä, viisumivapausohjelman puitteissa matkustettaessa tarvitaan passi. Joitakin näistä vaatimuksista ovat;

 • Ennen 26. lokakuuta 2005 myönnetyissä VWP-passeissa on oltava koneellisesti luettavat vyöhykkeet henkilötietosivuilla.
 • 26. lokakuuta 2005 tai sen jälkeen myönnetyissä VWP-passeissa on oltava digitaalinen valokuva.
 • 26. lokakuuta 2006 tai sen jälkeen myönnettyjen VWP-passien on oltava sähköisiä. Tämä tarkoittaa, että niissä on oltava digitaalinen siru, joka sisältää biometriset tiedot kunkin passin omistajasta.
 • VWP-maiden väliaikaisten ja hätäpassien on myös oltava sähköisiä 1. heinäkuuta 2009 alkaen.

Jokaisen seuraavista VWP-maista Yhdysvaltoihin matkustavan kansalaisen on esitettävä elektroninen passi, jossa on siru;

 • Kreikka
 • Unkari
 • Etelä-Korea
 • Viro
 • Slovakia
 • Latvia
 • Maltan tasavalta
 • Tšekin tasavalta
 • Liettua

Muiden VWP-maiden kansalaisten on esitettävä koneellisesti luettava passi.

Onko minun haettava ESTA-lupaa, jos haluan ajaa Yhdysvaltoihin Meksikosta tai Kanadasta?

VWP-maiden kansalaiset eivät tarvitse ESTA-lupaa matkustaessaan Meksikosta tai Kanadasta Yhdysvaltoihin maitse. Seuraavassa luetellaan tärkeitä seikkoja, jotka on otettava huomioon, kun matkustat Yhdysvaltoihin maitse;

 • Jos tulet Yhdysvaltoihin maarajan kautta ensimmäistä kertaa, käyt läpi manuaalisen maahantuloprosessin täytettyäsi I-94W-lomakkeen. Näin on erityisesti silloin, jos sinulla ei ole voimassa olevaa ESTA-lupaa.
 • Toisaalta käyt läpi manuaalisen maahantuloprosessin Yhdysvaltojen maarajalla ilman, että sinun on täytettävä I-94W-lomaketta. Tätä sovelletaan, jos matkustat Yhdysvaltoihin maarajan kautta ensimmäistä kertaa voimassa olevan ESTA-luvan kanssa.
 • Jos tulet Yhdysvaltoihin uudelleen maarajan kautta, maahantuloprosessi helpottuu ilman, että sinun tarvitsee täyttää uutta I-94W-lomaketta. Tätä sovelletaan, jos sinulla on jo voimassa oleva leima passissasi tai voimassa oleva I-94W.
 • Victorian, Brittiläisen Kolumbian ja Vancouverin sekä Washingtonin osavaltion välillä liikennöiviä lauttoja pidetään maasatamana. Näin ollen VWP-maiden kansalaiset, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin näiden lauttojen kautta, eivät tarvitse ESTA-hakemusta.

ESTA-hakemuslomake

Milloin on ihanteellinen aika tehdä ESTA-hakemus?

Vaikka kuka tahansa voi jättää ESTA-hakemuksen milloin tahansa ennen Yhdysvaltoihin matkustamista, tulli- ja rajavartiolaitos suosittelee, että matkustajat tekevät ESTA-hakemuksen matkan varaamisen yhteydessä. Tämä olisi tehtävä erityisesti 72 tuntia ennen matkan alkua.

Mitä tapahtuu, jos viisumivapausohjelman hakijaa ei voida ottaa vastaan?

On olemassa säännöksiä siitä, miten henkilöitä, joita ei VWP:n nojalla voida päästää Yhdysvaltoihin, olisi kohdeltava. Jos esimerkiksi todetaan, ettei sinua voida ottaa vastaan, ESTA-hakemuksesi hylätään. Tämän jälkeen sinut joko palautetaan kotimaahasi sillä lentoyhtiöllä, jonka kautta matkustit Yhdysvaltoihin, tai sinut viedään takaisin kolmanteen maahan, johon sinulla on meno-paluulippu.

Eivätkö ylimääräiset ESTA-kysymykset rinnasta sitä viisumiin?

Vastaus on: ei. Viisumin hakemiseen liittyvät oikeudelliset edellytykset ovat varsin monimutkaisia, eivätkä ne ole verrattavissa ESTA-vaatimuksiin. Esimerkiksi ei-maahanmuuttajan matkaviisumin hakeminen edellyttää, että osallistut haastatteluun Yhdysvaltain suurlähetystössä tai konsulaatissa. Sinua pyydetään myös toimittamaan tiettyjä tietoja, kuten henkilökohtaiset biometriset tiedot ja muita biografisia tietoja. Näitä vaatimuksia ei aseteta ESTA-hakemusta tehtäessä.

Kuinka kauan ESTA-hakemusprosessi kestää?

ESTA-hakemuksen tekemiseen kuluu keskimäärin 20 minuuttia. Jos sinulla on kuitenkin kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten luottokortti ja passi, voit käyttää aikaa vain 10 minuuttia. On myös tärkeää tietää, että ESTA-lupasi käsittelyaikaan voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten CBP:n järjestelmiin liittyvät tekniset ongelmat. Myös muut asiat, kuten maksujen käsittely ja verkkosivuston ongelmat, voivat vaikuttaa ESTA-asiakirjan käsittelyaikaan.

Tarvitaanko ESTA-hakemuksen jättämiseen tiettyä ohjelmistoa?

ESTA-hakemuksen jättämisessä käytettävien tietokonekokoonpanojen osalta on määritetty tarvittavat kynnysarvot;

 • Internet-selain. Useimpia yleisimpiä selaimia tuetaan ESTA-hakemusten jättämisessä.
 • Tällaisten selainten pitäisi tukea 128-bittistä salausta.
 • Luotettavan selaimen pitäisi hyväksyä evästeet, sen pitäisi olla ajan tasalla ja JavaScriptin pitäisi olla käytössä.

Milloin minun pitäisi uusia ESTA-lupani?

Kun ESTA-lupasi voimassaolo päättyy, se on ehdottomasti uusittava. Tietyissä olosuhteissa ESTA-lupasi on kuitenkin uusittava pakollisesti. Seuraavassa on joitakin näistä pakollisista tapauksista;

 • Passin uusiminen tai uuden passin hankkiminen. ESTA-lupa on voimassa vain yhdellä passilla. Jos hankit uuden passin, sinun on myös haettava ESTA-lupasi uusimista.
 • Passimuutokset. Jos passiisi on muuttunut, ESTA-hakemuksesi on uusittava. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi nimesi, sukupuolesi ja asuinpaikkasi tai kansalaisuusmaasi muutokset.
 • Muutos ESTA-hakemuksen KYLLÄ/EI-kysymyksiin antamiesi vastausten taustalla olevissa olosuhteissa.

Mitä tietoja voin muuttaa ESTA-hakemuksessani?

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt ESTA-hakemuksen, et voi enää muuttaa passin myöntänyttä maata ja passin numeroa. Voit kuitenkin muuttaa tietoja jommallakummalla seuraavista alueista;

 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
 • Osoitteesi Yhdysvalloissa
 • Liikenteenharjoittajan tiedot
 • Kaupunki, jossa lennolle noustaan

Mitä minun pitäisi tehdä, jos passini on vanhentunut?

Passisi on henkilöllisyystodistus, joka oikeuttaa liikkumaan tai oleskelemaan Yhdysvalloissa ulkomaalaisena. Sinun on siis varmistettava, että passisi on voimassa sen ajan, jonka aiot oleskella Yhdysvalloissa. ESTA-lupa puolestaan on matkustuslupa, joka ratkaisee pääsysi Yhdysvaltoihin, ja ESTA-lupa on sidottu passiisi. Tämä tarkoittaa, että passisi voimassaolon päättyminen johtaa ESTA-lupasi voimassaolon päättymiseen. Siksi on tärkeää uusia ESTA-lupasi, kun uusit passisi.

Voinko hakea ESTA-lupaa ilman vahvistettuja matkasuunnitelmia?

Lyhyt vastaus on kyllä, voit. Vaikka sinulla ei tarvitse olla erityisiä matkasuunnitelmia, sinulla on kuitenkin oltava yhteyshenkilö Yhdysvalloissa. Vaikka matkasuunnitelmasi eivät olekaan pakollisia, on suositeltavaa, että sinulla on hakemusta täyttäessäsi osoite, jossa aiot asua Yhdysvalloissa. Jos yövyt useammassa paikassa, vain ensimmäinen osoite on tarpeen. Jos sinulla ei ole täydellistä osoitetta, hotellin tai paikan nimi, jossa vierailet, riittää. Jos olet kauttakulkumatkalla, vastaa ”kyllä”, kun sinulta kysytään matkatiedot-osiossa kysymystä ”Onko matkasi Yhdysvaltoihin tapahtumassa kauttakulkumatkalla toiseen maahan” (is your travel to the U.S. occurring in the transit to another country).

Miten voin korjata hakemuksessani olevan virheen?

Ennen hakemuksen lähettämistä sinulle annetaan mahdollisuus tarkistaa ja päivittää kaikki antamasi tiedot. Voit muuttaa ja päivittää kaikkia tietokenttiä passin numeroa, kansalaisuusmaata ja myöntäjämaata lukuun ottamatta. Voit ehkä muokata olemassa olevan ESTA-hakemuksen tiettyjä kenttiä. Jos olet kuitenkin tehnyt virheen vastatessasi johonkin kelpoisuuskysymykseen, sinun on jätettävä uusi ESTA-hakemus.

Hylätäänkö ESTA-lupa, jos jätän pakollisen kentän tyhjäksi?

Kaikki pakolliset kentät on täytettävä. Manuaalista päätöksentekoa voidaan tarvita, jos tiedot on syötetty väärin tai jos tietoja puuttuu, mikä voi viivästyttää CBP:n vastausta.

Miksi tarvitsen työnantajan tiedot?

Maahanmuutto- ja kansalaisuuslain 214b pykälän mukaan Yhdysvaltoihin saapuvien vierailijoiden on osoitettava, että he eivät ole aikovia maahanmuuttajia, ja heidän on täytettävä vierailijan tai ei-maahanmuuttajan aseman edellytykset. Työllisyystiedot auttavat osoittamaan, että tämä lakisääteinen vaatimus täyttyy.

Miksi on tarpeen laajentaa viisumivapausohjelmaan osallistuvilta matkustajilta kerättävien ESTA-tietojen määrää?

Ennen syyskuun 11. päivän tapahtumia viisumivapausohjelma (VWP) oli ohjelma, jolla valvottiin ja helpotettiin matkustamista sekä etsittiin ja suojattiin taloudellisista syistä tapahtuvan maahanmuuton uhkia. Siitä lähtien se on keskittynyt ja keskittyy edelleen turvallisuusstandardeihin, joilla estetään terroristeja ja muita rikollisia käyttämästä ohjelmaa hyväkseen.

Vuonna 2007 säädettiin turvallisesta matkustamisesta ja terrorisminvastaisesta kumppanuudesta vuonna 2007 annettu laki (Secure Travel and Counter-terrorism Partnership Act of 2007) (Pub. L. No. 110-53), joka on osa 9/11-komission suositusten täytäntöönpanoa koskevaa vuoden 2007 lakia (Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act of 2007, joka tunnetaan myös nimellä ”9/11 Act”).

Tämän lain nojalla, jonka tarkoituksena on parantaa VWP-maista tulevien matkustajien seulontaa, kaikkien VWP-maista tulevien matkustajien on täytettävä sähköinen matkustuslupajärjestelmä (Electronic System for Travel Authorization, ESTA) ennen Yhdysvaltoihin matkustamista.

Sisäisen turvallisuuden ministeriön on pysyttävä valppaana ja joustavana sekä jatkuvasti päivitettävä ja muutettava toimintaansa, jotta se pysyisi vaarojen, riskien ja uhkien tasalla. Lisäksi sisäisen turvallisuuden ministeriö ei ole päivittänyt järjestelmää yli kuuteen vuoteen, vaikka rikollis- ja terroriuhat ovat kehittyneet jatkuvasti tänä aikana. Sisäisen turvallisuuden ministeriö katsoo, että ESTA-hakemukseen lisätyt tietokentät lisäävät sellaisten Yhdysvaltoihin tulevien matkustajien tehokasta seulontaa ja siten niiden tunnistamista, jotka saattavat aiheuttaa turvallisuusriskin maalle.

Matkustan passilla, jossa on sukupuolimerkintä ”X”. Miten täytän ESTA-luvan?

ESTA:ssa ei tällä hetkellä käytetä ”X”-sukupuolimerkkiä hakemuksen valintamahdollisuutena. Matkustajien tulisi valita se sukupuolivaihtoehto, joka on heille mieluisin. ESTA-hakemusta ei voida hylätä pelkästään hakemuksessa valitun sukupuolen perusteella.

Nimeni sisältää kirjaimia, jotka eivät kuulu amerikanenglannin aakkosiin. Miten nimeni kirjoitetaan ESTA-hakemuksessa?

Eurooppalaisissa kielissä on joitakin ainutlaatuisia kirjaimia, joita ei ole amerikkalaisessa kielessä. Tarvittaessa on käytettävä alla esitettyjä korvaavia merkintöjä. Nimesi yleinen kirjoitusasu näkyy myös passisi koneellisesti luettavassa osassa.

 • ß,ß = ss
 • æ = a e
 • ö = oe
 • ü = ue
 • ë = e
 • ä = ae
 • Å = aa
 • ø = oe
 • ñ = n
 • ? = i j

ESTA-käsittely

Kuinka kauan ESTA-hakemuksen hyväksyminen kestää?

Koska ESTA-hakemukset käsitellään ja täytetään verkossa, useimmat näistä hakemuksista hyväksytään ensimmäisen minuutin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Joidenkin hakemusten hyväksyminen voi kuitenkin viivästyä jopa noin 72 tuntia. Kun ESTA-hakemuksesi on hyväksytty, hyväksymisilmoitus lähetetään sähköpostiisi tai selaimeesi. Ilmoitus sisältää muun muassa ESTA-asiakirjan voimassaolon päättymispäivän, luvan numeron ja kaikki hakemusta jätettäessä käytetyt tiedot.

Kuinka monta päivää osittain täytettyä yksittäistä hakemustani säilytetään?

Hakemuksesi poistetaan, jos sitä ei ole täytetty ja toimitettu 7 päivän kuluessa.


ESTA-maksu

Mitä maksuja ESTA-hakemuksen jättämisestä peritään?

Vuoden 2009 matkanedistämislakiin viitaten ESTA:n hakemusmaksu jakautuu kahteen käsittelymaksutyyppiin.

 • Käsittelymaksu. Yhdysvaltojen ministeriö Sisäisen turvallisuuden ministeriö perii hakemuksen käsittelymaksun.
 • Lupamaksu. Lisäksi on maksettava ESTA-hakemuksen hyväksymisen jälkeen.

Miten voin suorittaa ESTA-hakemukseni maksun?

Voit maksaa ESTA-hakemuksen ja valtuutusmaksut luotto- tai pankkikortilla. ESTA hyväksyy tällä hetkellä American Express, MasterCard, Visa, Diners Club International ja JCB. Sinun hakemus voidaan käsitellä vain, jos hakemuksesi on täydellinen ja kaikki vaaditut kentät ja jos maksusi on hyväksytty onnistuneesti.

Kortilla maksaminen -osion lomakekenttien tiedot. on täytettävä aakkosnumeerisin merkkein. Yksityiskohdat sisältävät:

 • Pankki- tai luottokortin numero
 • Kortin viimeinen voimassaolopäivä
 • Kortin turvakoodi (CSC)

Mistä tiedän, että maksuni on onnistunut?

Jos maksat maksun pankki- tai luottokortilla, maksukortin Järjestelmä näyttää viestin, jos maksu on onnistunut. Jos saat virhe maksuprosessin aikana, kuvaileva virheilmoitus näytetään osoitteessa näyttö, jossa kerrotaan, mitä sinun pitäisi tehdä ongelman korjaamiseksi.

Kaikissa maksutilanteissa saat vahvistusilmoituksen. maksulomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Voinko maksaa ESTA-hakemukseni myöhemmin?

Tämä on usein kysytty kysymys, jota käsitellään kahdessa osassa: Yhden hakemuksen maksu ja usean hakemuksen maksu. Vastaus on kyllä, ja voit maksaa hakemuksesi myöhemmin, mutta seuraavin edellytyksin:

Yhden hakemuksen maksu: Maksu on mahdollista maksaa yhden hakemuksen seitsemän ensimmäisen päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Jälkeen seitsemän päivää on kulunut, et voi käyttää sovellusta. Kun seitsemän päivät ovat ohi, etkä ole suorittanut maksua, sinun on aloitettava uudelleen. hakuprosessi, koska aiempien hakemusten voimassaolo on päättynyt.

Usean hakemuksen maksu: Kun teet kahta tai useampaa matkustajaa koskevat hakemukset, hakijaryhmällä on oltava seuraavat tiedot niiden hakemukset on maksettu seitsemän päivän kuluessa lomakkeen jättämisestä. ryhmä. Seitsemän päivän määräajan päätyttyä et voi käyttää sitä. ryhmätunnus, koska hakemukset olisivat vanhentuneet. Ryhmän yhteyshenkilön on jättää uudet ESTA-hakemukset niiden aiempien hakemusten osalta, joita ei ole tehty käsitelty maksamattomuuden vuoksi.

Miten korttitietoni ovat turvassa?

Sähköinen matkustuslupajärjestelmä ei säilytä seuraavia tietoja. pankki- tai luottokorttitietojen tallentaminen maksutapahtumien käsittelyn jälkeen. Järjestelmä noudattaa maailmanlaajuisen maksukorttijärjestön (Payment Card Association) sääntöjä ja määräyksiä. Industry Data Security Standards (PCI-DSS).

Voiko yhdellä maksulla maksaa useita hakemuksia?

ESTA on suunniteltu siten, että yhdellä maksulla voidaan maksaa ryhmät, jotka koostuvat seuraavista ryhmistä enemmän kuin kaksi hakemusta. Ryhmähakemuksen täyttävät matkustajat eivät on matkustettava yhdessä hakijaryhmänä. ESTA-luvan avulla voit enintään viidenkymmenen henkilön hakemusten jättäminen yhdellä maksutavalla.

Saanko hyvityksen, jos peruutan?

ESTA-lupaa ei voi peruuttaa hakemuksen jättämisen jälkeen. Jos kuitenkin ESTA-lupasi hylätään, sinun on maksettava vain käsittelymaksu. Jos hakemus hyväksytään, olet velvollinen maksamaan lupamaksun vuonna käsittelymaksun lisäksi.

Voinko tehdä riidan korttiyhtiöni kanssa, jos haluan kaikki rahat takaisin?

Jos korttiyhtiöllesi tehdään riita-asia ja olet saanut hyväksytty lupa, ESTA-lupasi todennäköisesti peruutetaan. Riidan esittäminen koskien ESTA-maksunne voi myös aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa, jos haette ESTA-lupaa uudelle myöhempi vierailu Yhdysvaltoihin.

Mitä voin tehdä, jos minulta on veloitettu enemmän kuin valtio on määrännyt kolmannen osapuolen maksama maksu?

Maksat todennäköisesti lisämaksuja, jos olet toimittanut oman ESTA-hakemus kolmannen osapuolen kautta. Tällaiset sivustot veloittavat lisämaksun joka tekee hakemuksen puolestasi. Jos olet käyttänyt kolmatta osapuolta ESTA-lupaa, CBP suosittelee, että tarkistat ESTA-lupasi laillisuuden osoitteesta Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriön virallisella sivustolla hakemusnumeroa käyttäen. kolmannen osapuolen toimittamat tiedot. Tulli- ja rajavartiolaitos ei voi palauttaa kolmannen osapuolen verkkosivustolle valtion maksamien maksujen lisäksi maksettu määrä.