Suuri amerikkalainen auringonpimennys herättää valtavia matkaodotuksia

Category: Uutiset | 0
Suuri amerikkalainen auringonpimennys herättää valtavia matkaodotuksia
Suuri amerikkalainen auringonpimennys herättää valtavia matkaodotuksia

Paljon odotetun täydellisen auringonpimennyksen odotetaan kulkevan Teksasin yli 8. huhtikuuta, ja valmistelut ovat käynnissä, sillä arviolta 931 000-3 725 000 matkustajaa haluaa nähdä tämän tähtitieteellisen ilmiön Yhdysvalloissa.

Nämä ennusteet ovat peräisin GreatAmericanEclipse.com-sivustolta, joka on hyvämaineinen lähde taivaallisia tapahtumia varten.

Kaupungit valmistautuvat kävijämäärän kasvuun

Pimennyksen kartografi Michael Zeilerin mukaan tietyt kaupungit valmistautuvat huomattavaan kävijämäärän kasvuun.

Teksasin Kerrville, Illinoisin Carbondale, Indianan Franklin ja Pennsylvanian Erie ovat yksi niistä alueista, joille kullekin odotetaan jopa 200 000 kävijää. Kerrville ja Franklin voivat mahdollisesti ylittää 400 000 kävijän rajan.

Zeiler, joka on tunnettu asiantuntemuksestaan pimennyskartografiassa, korostaa vaikutuksia suurkaupunkeihin, jotka sijaitsevat 100 mailin säteellä pimennyspolusta, ja varoittaa merkittävistä liikenneruuhkista tapahtumapäivänä.

Texasissa: Pimennysturismin keskipiste

Texas on nousemassa pimennysturismin keskipisteeksi, ja yli miljoonan ihmisen odotetaan matkustavan todistamaan taivaallista spektaakkelia.

Yli 12 miljoonaa ihmistä asuu auringonpimennyksen vaikutuspiirissä, joten kävijämäärät voivat kasvaa huomattavasti.

Zeilerin auringonpimennyskartat ennustavat, että tietyissä Texasin kaupungeissa saattaa olla lähes 500 000 kävijää 8. huhtikuuta täydellisen auringonpimennyksen aikana, mikä korostaa tämän taivaallisen tapahtuman suuruutta.

Eclipse-matkailuennusteiden ymmärtäminen

Michael Zeiler, joka hyödyntää laajaa maantieteellistä taustaansa ja henkilökohtaista intohimoaan auringonpimennysten jahtaamiseen, aloitti auringonpimennyskarttojen laatimisen vuonna 2009.

Hänen ennusteensa perustuvat perustavanlaatuisiin olettamuksiin, joissa otetaan ensisijaisesti huomioon, että yksilöt pyrkivät kulkemaan lyhimmän matkan päästäkseen totaalisuuspolulle, jossa aurinko peittyy kokonaan.

Zeilerin toinen oletus liittyy läheisyyteen, sillä lähempänä pimennyspolkua asuvat ihmiset matkustavat todennäköisemmin tämän ainutlaatuisen kokemuksen vuoksi.

Jäljittämällä lyhimmät reitit eri paikoista Zeiler ennustaa tarkasti pimennyksen harrastajien todennäköiset määränpäät.

Vaikutukset liikenteeseen ja suositeltava katselu

Nämä ennusteet ovat linjassa asiantuntijoiden viime vuoden aikana antamien varoitusten kanssa, mukaan lukien Texasin liikenneministeriö, joka arvioi liikenteen lisääntyvän jopa 200 prosenttia joillakin maaseutualueilla auringonpimennyksen aikana.

Jotkut kokeneet auringonpimennyksen seuraajat valitsevat vähemmän ruuhkaisia alueita, kuten avomeren, jotta katselu olisi rennompaa.

Austinissa asuvia Zeiler suosittelee suuntaamaan kaupungin luoteisosaan, jotta kokonaisuuden kesto olisi mahdollisimman pitkä. Monet saattavat jäädä Austiniin, mutta ne, jotka haluavat kokea pimennyksen pidempään, voivat matkustaa 40-50 mailia länteen tai pohjoiseen.

Zeilerin kattavat arviot eivät ota huomioon kokonaisuuden vaikutusalueella asuvia asukkaita, jotka aikovat matkustaa, mikä saattaa johtaa vielä suurempaan ihmisvirtaan teillä.

ESTA: matkustuslupien sujuvoittaminen

Kun maa valmistautuu tähän taivaalliseen tapahtumaan, kansainvälisten matkustajien on tiedettävä ESTA-järjestelmästä (Electronic System for Travel Authorization).

ESTA on Yhdysvaltain hallituksen hallinnoima kätevä online-järjestelmä, joka on tarkoitettu viisumivapausohjelman (VWP) maiden kansalaisille.

He voivat matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia enintään 90 päiväksi matkailu- tai liikematkailun vuoksi.

ESTA varmistaa sujuvan maahantuloprosessin vaatimukset täyttäville matkustajille tarjoamalla virtaviivaistetun ja tehokkaan lupajärjestelmän.

Se on erityisen hyödyllinen niille, jotka aikovat todistaa tulevan auringonpimennyksen kaltaisia tapahtumia, sillä se helpottaa vaivatonta matkustamista Yhdysvaltoihin.

Kun kansakunta odottaa lumoavaa auringonpimennystä, matkustajien tulisi valmistautua taivaalliseen spektaakkeliin ja varmistaa, että he noudattavat tarvittavia matkustuslupia, kuten ESTA:ta, jotta heidän matkansa Yhdysvaltoihin olisi saumaton ja miellyttävä.