Mikä on Global Entry -ohjelma?

Category: CBP-palvelut | 0
Mikä on Global Entry -ohjelma?

Termi ”Global Entry” viittaa CBP:n (Customs and Border Protection) ohjelmaan Yhdysvalloissa. Sen ansiosta matalan riskin matkustajat, joille on myönnetty ennakkohyväksyntä, saavat nopeutetun tulliselvityksen Yhdysvaltoihin saapuessaan. Ohjelman jäsenet pääsevät Yhdysvaltoihin automaattisten kioskien kautta. Näitä kioskeja ei kuitenkaan ole saatavilla kaikilla lentoasemilla. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja.

Miten se toimii?

Global Entry -ohjelman jäsenet voivat Global Entry -kioskille saapuessaan esittää koneellisesti luettavan pysyvän oleskelukortin tai passin. Seuraavaksi sinun on käytävä läpi sormenjälkien skannaus, jotta sormenjälkesi voidaan todentaa. Sen jälkeen jäsen käy läpi tulli-ilmoituksen, minkä jälkeen kioski antaa jäsenelle kuitin tapahtumasta ja ohjaa hänet matkatavaroiden luovuttamiseen. Kun he ovat saaneet matkatavaransa, he voivat poistua lentokentältä.

Global Entry -ohjelmaan osallistuminen edellyttää ennakkohyväksyntää. Jokaiselle hakijalle tehdään henkilökohtainen haastattelu ja tiukka taustatarkastus ennen kuin hän pääsee jäseneksi.

Huomautus: Vaikka Global Entry -järjestelmän tavoitteena on nopeuttaa prosessia, yksittäiset jäsenet voidaan silti tunnistaa lisäkyselyjä varten heidän saapuessaan. Jos joku rikkoo ohjelman ehtoja ja edellytyksiä, häneen kohdistetaan sovellettavat täytäntöönpanotoimet ja hänen jäsenyytensä ohjelmassa voidaan lopettaa.

Mitkä ovat Global Entry -ohjelman edut?

Nykypäivän nopeatempoisessa maailmassa vain harvat ihmiset haluavat tuhlata aikaa. Global Entry -ohjelman jäsenenä, joka on ennakkotarkastettu ja hyväksytty, voit mennä suoraan Global Entry -kioskille saapuessasi Yhdysvaltoihin ja noutaa sieltä matkatavarasi ja jatkaa matkaasi.

Syitä liittyä Global Entry -ohjelmaan

 • Käsittelyjonot ovat sinulle mennyttä aikaa.
 • Mitään paperitöitä ei tarvita.
 • Odotusajat lyhenevät huomattavasti.
 • Pääset myös nopeutetulla aikataululla tiettyihin merentakaisiin maihin.
 • Ohjelma on saatavilla useimmilla Yhdysvaltojen suurimmilla lentoasemilla.

Tukikelpoisuus: Kuka voi liittyä Global Entry -ohjelmaan?

Global Entry -ohjelma on avoin kaikille Yhdysvaltojen kansalaisille sekä niille, joilla on laillinen pysyvä oleskelulupa.

Myös näiden maiden kansalaiset ja asukkaat voivat hakea Global Entry -jäsenyyttä:

Argentiina, Brasilia, Bahrain, Intia, Kolumbia, Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Alankomaat, Panama, Singapore, Etelä-Korea, Sveitsi, Taiwan ja Meksiko. Kanadan asukkaat ja kansalaiset voivat nauttia Global Entry -etuuksista, jos he liittyvät NEXUS-ohjelmaan.

Huomautus: Sinun on syytä olla tietoinen siitä, että maastasi riippuen saatat joutua noudattamaan lisävaatimuksia. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitset myös vanhempiesi tai laillisen huoltajasi luvan Global Entry -ohjelmaan osallistumiseen.

Onko olemassa syitä, joiden vuoksi en ehkä ole oikeutettu Global Entry -ohjelmaan?

Kyllä, on itse asiassa melko monta syytä, miksi sinulta voidaan evätä jäsenyys. Näihin kuuluvat:

 • Olet antanut puutteellisia tai vääriä tietoja hakulomaketta täyttäessäsi.
 • Sinut on todettu syylliseksi rikokseen.
 • Sinua vastaan on nostettu rikossyyte.
 • Sinua vastaan on voimassa pidätysmääräyksiä, mukaan lukien ajoneuvon kuljettaminen rattijuopumuksen vaikutuksen alaisena.
 • Sinut on todettu syylliseksi maatalous-, maahanmuutto- tai tullisäännösten rikkomiseen missä tahansa maassa.
 • Sinut on todettu syylliseksi lain rikkomiseen Yhdysvalloissa tai muualla.
 • Sinua tutkitaan parhaillaan jonkin paikallisen, osavaltion tai liittovaltion lainvalvontaviranomaisen toimesta.
 • Hakemuksesi ampuma-aseen ostamiseksi on hylätty.
 • Et pysty vakuuttamaan CBP:tä siitä, että olet hakija, jonka riski on vähäinen.
 • Maahanmuuttosäännösten mukaan sinua ei voida päästää Yhdysvaltoihin. Tämä koskee myös hakijoita, joilla on ehdonalaiseen vapauteen pääsyä koskevat asiakirjat tai jotka ovat luopuneet tutkittavaksi ottamisen edellytyksistä.

Onko lapsia koskevia erityisvaatimuksia?

Global Entry -järjestelmässä ei ole ikärajaa, mutta jos olet alle 18-vuotias, sinun on saatava huoltajalta tai vanhemmalta lupa osallistua ohjelmaan. Heidän ei kuitenkaan tarvitse olla Global Entry -ohjelman jäseniä.

Iästäsi riippumatta sinun on tehtävä seuraavat toimet:

 • Avaa online-tili Global Entry Enrollment System -järjestelmää varten.
 • Maksa asianmukainen hakemusmaksu. Tämä on tällä hetkellä 100 dollaria, eikä sitä voida palauttaa.
 • Järjestä haastattelu jossakin Global Entry Enrollment Centerissä. Jos et ole vielä 18-vuotias, laillisen huoltajasi tai vanhempasi on oltava läsnä haastattelussa.

Lisätietoja Global Entry -hakujärjestelmän toiminnasta

 • Varmista ennen hakemuksen tekemistä, että olet oikeutettu Global Entry -jäsenyyteen.
 • Avaa nyt TTP-tili (Trusted Traveler Program). Jokaisella hakijalla olisi iästä riippumatta oltava oma TTP-tili (Trusted Traveler Program).
 • Kirjaudu seuraavaksi sisään luomallesi TTP-tilille ja jatka hakemuksen tekemistä.
 • Maksa vaadittu 100 dollarin hakemusmaksu luottokortilla tai sähköisellä pankkisiirrolla.
 • Järjestä haastattelu jossakin Global Entry Enrollment Centerissä.

Kun asianmukaisesti täytetty hakemus on vastaanotettu, tulli- ja rajavartiolaitos tarkastaa sen. Jos hakemuksesi hyväksytään ehdollisesti, saat TTP-tilillesi ilmoituksen, jossa pyydetään sinua järjestämään haastattelu lähimmässä Global Entry Enrollment Centerissä.

Kun menet haastatteluun, varmista, että passisi on edelleen voimassa, ja ota se mukaasi. Ota mukaan myös toisenlainen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi henkilökortti tai ajokortti. Jos olet Yhdysvalloissa laillisesti pysyvästi asuva henkilö, sinun on otettava haastatteluun mukaan myös koneellisesti luettava pysyvä oleskelulupakorttisi.

EoA tai Enrollment on Arrival (ilmoittautuminen saapuessa)

Tämä CBP:n ylläpitämä ohjelma antaa Global Entry -järjestelmään ehdollisesti hyväksytyille hakijoille mahdollisuuden osallistua vaadittuun haastatteluun heidän saapuessaan Yhdysvaltoihin. Sen ansiosta hakijan ei enää tarvitse mennä haastatteluun ilmoittautumiskeskukseen Yhdysvalloissa.

Kun hakija saapuu Yhdysvaltojen kansainväliselle lentoasemalle, hänen on yksinkertaisesti seurattava opasteita, jotka osoittavat tien CBP:n toimistoon, jossa virkamiehet suorittavat tarvittavan Global Entry -haastattelun osana maahanpääsykelpoisuustarkastusta.

Jos olet vammainen ja tarvitset apua Global Entry -haastattelun aikana, sinun on ilmoitettava haastatteluun saapuessasi haastattelun suorittavalle virkailijalle, että tarvitset lisäpalvelua, apua tai muutosta ennen kuin voit osallistua haastatteluun.

Huomaa, että jos pyydät palvelua, apua tai muutosta, mutta se ei ole saatavilla kyseisellä hetkellä, CBP saattaa siirtää haastattelun myöhempään ajankohtaan.

Seuraavat asiakirjat on oltava valmiina saapuessasi hakemushaastatteluun:

 1. voimassa oleva passi. Jos sinulle on myönnetty kaksi tai useampia passeja, ota kaikki ne mukaan haastatteluun, jotta henkilökunta voi lisätä tarvittavat tiedot kansioosi. Näin voit käyttää mitä tahansa näistä passeista tulevaisuudessa, kun kirjaudut Global Entry -kioskille Yhdysvaltoihin saavuttuasi.
 2. Asiakirjat, jotka todistavat asuinpaikkasi, esimerkiksi asuntolainatodistus, ajokortti, jossa on voimassa oleva osoite, sähkölasku tai vuokranmaksutodistus. Alaikäisten ei tarvitse noudattaa tätä vaatimusta. Jos sinulla on pysyvän oleskeluluvan haltijan kortti, ota myös se mukaan haastatteluun.