ESTA-hakemukseni oli ’Travel Not Authorized’ (Matkustus ei ole sallittu).

ESTA Ei sallittu

Mitä tehdä, jos ESTA-lupaa ei hyväksytä?

ESTA-status ”Travel Not Authorized” tarkoittaa, että hakijan ei katsota olevan oikeutettu matkustamaan Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman (VWP) mukaisesti. Tämä voi johtua useista syistä, kuten virheellisten biometristen tietojen tai passitietojen antamisesta tai virheellisestä vastauksesta johonkin yhdeksästä tukikelpoisuuskysymyksestä. Toisissa tapauksissa jotkut hakijat saattavat tahallaan syöttää ESTA-lomakkeeseen virheellisiä tietoja, jotka ovat ristiriidassa tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) matkustajasta pitämien tietojen kanssa.

Jos ESTA-lupasi on ”Travel Not Authorized”, mutta haluat silti matkustaa Yhdysvaltoihin, sinun on haettava viisumia paikallisen Yhdysvaltain suurlähetystön verkkosivuston kautta – https://www.usembassy.gov josta löydät tarvittavat tiedot B2-matkailuviisumin, B1-liiketoimintaviisumin tai B1/B2-vierailuviisumin hakemisen aloittamiseksi.

Jos sinulta evätään matkustuslupa, se ei yleensä tarkoita, ettetkö voisi saada Yhdysvaltojen viisumia, koska hylkääminen useimmiten estää matkustamisen viisumivapausohjelman puitteissa. Huomaa myös, että mikään tuomioistuin ei voi tarkistaa ESTA-kelpoisuuttasi, jos matkustuslupaa ei hyväksytä.

Onko mahdollista hakea uudelleen?

Hakijat, joilta on evätty ESTA-lupa, voivat hakea sitä uudelleen, erityisesti jos epääminen johtui virheellisten passi- tai biometristen tietojen antamisesta. Uudet hakemukset voidaan silti hylätä, varsinkin jos hakijan muut olosuhteet pysyvät ennallaan. Kun haet ESTA-lupaa uudelleen, vältä väärien tietojen käyttöä, sillä ne voivat johtaa pysyvään kieltoon matkustaa VWP-ohjelman mukaisesti tulevaisuudessa.

Jos ESTA-luvan hakijat ovat antaneet virheellisesti tietoja johonkin yhdeksästä kelpoisuuskysymyksestä, heidän on ehkä lähetettävä CBP:lle avustuspyyntö, jotta he voivat tarkistaa hakijansa ja poistaa hylkäävän päätöksen, jotta he voivat hakea lupaa uudestaan selkein tiedoin.

Voiko ESTA-hakemuksen hylkäämisen syyn selvittää jotenkin?

Sisäisen turvallisuuden ministeriöllä (DHS) on ainutlaatuinen järjestelmä, jolla varmistetaan, että matkustuslupahakemuksesi voidaan hylätä vain, jos olet turvallisuusuhka tai jos et saa matkustaa viisumivapausohjelman puitteissa.

Useimmat ihmiset yrittävät ratkaista hakemuksen hylkäämisen käyttämällä DHS:n Travel Redress Inquiry Program (TRIP) -ohjelmaa, jonka linkki on yleensä ESTA-sivustolla. Ainoa haittapuoli tässä on se, että se ei takaa, että hakemuksesi hyväksytään tai että saat syyn evättyyn ESTA-lupaan.

Yhdysvaltain konsulaatit ja suurlähetystöt eivät voi kertoa, miksi ESTA-ohjelma hylkäsi joitakin hakijoita. Voit siis tietää, että olet oikeutettu matkustamaan Yhdysvaltoihin vain, jos hakemuksesi hyväksytään. Muussa tapauksessa saatat saada tietää mahdollisista ESTA-edellytyksistä tai epäämisperusteista, kun haet muuta kuin maahanmuuttoviisumia.

Mitä tapahtuu, jos henkilö haluaa matkustaa välittömästi, mutta hänellä ei ole voimassa olevaa matkustuslupaa?

Osana Yhdysvaltain viisumihakemusta hakijan on täytettävä DS-160-lomake ja varattava aika haastatteluun Yhdysvaltain suurlähetystössä tai konsulaatissa. DS-160-lomakkeen täyttäminen kestää noin 60 minuuttia. Suurlähetystön tapaamisaikojen saaminen vaihtelee kuitenkin suurlähetystön sijainnin ja tapaamisen ajankohdan mukaan. Seuraavan päivän tapaamisia on hyvin vaikea varata. Tavallisesti odotusaika on 5-10 päivää seuraavaan vapaaseen vastaanottoaikaan asti. Jos haluat jotain ratkaisevaa tietoa, löydät sen ministeriön verkkosivuilta tai konsuliosastolta. Sinun on siis haettava ESTA-hyväksyntää riittävän ajoissa, jos aiot matkustaa jotakin tärkeää varten, jotta vältät kaikki haitat. Ajantasaiset tiedot ajanvarausajoista löytyvät osoitteesta https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html.